Reiki 1 (Graad 1)

In de Reiki 1 cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten, dus hoe je met Reiki lichamelijke klachten kunt behandelen als hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder-, rugklachten en dergelijke. Hiervoor krijg je vier inwijdingen in Reiki. Een inwijding opent het kanaal naar de universele energie.

In de Reiki 1 cursus staat centraal dat je leert kennen, voelen en ervaren wat Reiki is, wat het doet en wat het voor je kan betekenen. Door oefeningen en ervaringen uit te wisselen leer je de energie te gebruiken en ben je aan het einde van de cursus in staat een gehele Reiki-behandeling te geven aan jezelf en anderen.

Vertrouwd raken met Reiki

We beginnen de dag met het trekken van intuïtieve kaarten, waarbij je snel tot de kern komt wat nodig is om te helen / aandacht nodig heeft op dat moment. Dan volgt de eerste inwijding, van de reeks van 4. We gaan dan door de dag heen veel oefenen met de universele energie op onszelf en op elkaar. Zo leer je de energie goed kennen en voel je wat je met de universele energie kan doen. Je zal je gelijk energieker voelen. Natuurlijk zal er ook veel informatie worden gegeven over wat Reiki is en hoe je het in het dagelijkse leven effectief kunt inzetten. Je komt in de loop van de dag steeds meer in contact met je intuïtie en je kern.Tussen de 3e en de 4e inwijding zal er ook individueel worden afgestemd wat nodig is voor een ieders proces. Na deze dag ga je 3 weken voor jezelf met Reiki aan de slag. Er zal zo op alle niveaus nog meer heling plaatsvinden en kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd. Na die 3 weken komen we weer bij elkaar en ronden we de Reiki 1 cursus daarmee af.
De eerste maanden na de cursus gebruik je Reiki vooral om jezelf te helen. Hierdoor wordt Reiki een onderdeel van je leven, doordat je er zo vertrouwd mee raakt. Hoe meer Reiki je aan jezelf geeft, hoe krachtiger de heling wordt voor jezelf en anderen.

Programma Reiki 1

De Reiki 1 cursus bestaat uit 3 dagdelen: 1 hele dag en een terugkomochtend. De terugkomochtend wordt 3 weken na de cursus ingepland. Na minimaal 3 maanden kun je doorgaan met de Reiki 2 cursus.

Kosten

De Reiki 1 cursus bedraagt 180 euro, inclusief: informatiemapje, lunch, drinken, versnaperingen, certificaat en terugkomochtend.