Algemeen

Reiki is het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie. Je leert in de Reiki cursussen om een zuiver instrument te zijn, waardoor je je energie bewust kunt inzetten voor jezelf en anderen. HIerdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door.

Bewustzijnsontwikkeling

Door middel van het volgen van een Reiki cursus kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd op alle niveaus; fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel, waardoor je energie nog beter doorstroomt. Dit zorgt voor meer balans, evenwicht en heelwording. Je komt in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Je krijgt inzichten en ervaringen in je essentie, je bewustzijn.

Hierdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door en neem je anderen mee in dit proces. Voor therapeuten en coaches geldt dat daarmee je coaching / therapie nog effectiever zal zijn.

Reiki kent 3 verschillende graden.

Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3. De graad geeft de mate aan waarin je bent ingewijd in deze geneeswijze.

Groepsgrootte / duur

De cursussen worden vanuit ZoMa Opleidingen in Amersfoort en Westervoort gegeven. We geven de cursussen aan groepen van rond de 8 personen, zodat er veel individuele aandacht is voldoende ruimte voor vragen. Elke cursus duurt van 9.30 uur tot 15.30 / 16.00 uur. De bijbehorende terugkomochtend duurt van 9.00 uur tot 11.00 uur. De lunch is uiteraard inbegrepen en aan het einde van de dag ontvang je een erkend certificaat!

Reiki opleidingsdagen voor Holistisch Therapeut en Reiki Trainer

Als je Reiki 1 en 2 hebt gedaan en je wilt je graag ontwikkelen tot Reiki Master om zelf een praktijk te gaan starten, dan wordt geadviseerd de opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen. Dit is een 2-jarige erkende opleiding op HBO-niveau die speciaal ontwikkeld is om je tot een volwaardig therapeut en Reiki Master te maken. Daarna kun je nog de opleiding volgen tot Reiki Trainer, deze duurt een jaar en kun je ook Reiki cursussen geven.

* Meer informatie over Opleiding tot Holistisch Therapeut en Opleiding voor Reiki Trainer

** Als je twijfelt of een Reiki cursus wat voor je is, is het raadzaam om naar een informatie avond te komen voor de opleiding tot Holistisch Therapeut. Hier leggen we ook over de Reiki cursussen uit. Elke maand is er een informatie avond/ochtend, in Westervoort, Amersfoort of Zwolle. Als je dit graag wilt, kun je het beste even mailen naar info@zoma-opleidingen.nl of kijken onder het kopje Agenda.