Reiki cursussen

Algemeen

Reiki is het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie. Je leert in de Reiki cursussen om een zuiver instrument te zijn, waardoor je je energie bewust kunt inzetten voor jezelf en anderen. HIerdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door.

Reiki 1 (Graad 1)

In de Reiki 1 cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten, dus hoe je met Reiki lichamelijke klachten kunt behandelen als hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder-, rugklachten en dergelijke. Hiervoor krijg je vier inwijdingen in Reiki.

Reiki 2 (Graad 2)

Je leert door drie symbolen Reiki ten eerste krachtiger te maken, ten tweede op emotioneel en mentaal niveau te behandelen, waardoor de Reiki gerichter naar de oorzaak van de klacht kan gaan en tot slot leer je het principe afstandbehandeling en hoe dieper op bepaalde aspecten kan worden ingegaan.

Reiki 3 (Graad 3), Master in Reiki

Reiki 3 wordt ook wel de Master genoemd, oftewel de meestercursus. Reiki 3 gaat echt dieper op Reiki in. Om Reiki 3 te gaan volgen is het erg belangrijk dat je al veel met Reiki hebt gewerkt. Je bent toe aan Reiki 3 als je zeker weet dat je Reiki in je leven blijft toepassen en gebruiken.