Leerjaar 2

In het tweede jaar verdiep je je uiteraard in wat je in het eerste jaar hebt geleerd en zul je nog meer nieuwe technieken, kennis en vaardigheden eigen maken. Je zult nog meer het gevoel van thuiskomen ervaren, in je “zijn” en essentie.

Door de veelzijdigheid aan technieken, vaardigheden en kennis die wordt aangevuld, wordt je compleet klaargestoomd tot Holistisch Therapeut. Je leert op alle niveaus te werken: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel en integreert deze. Je bent na het tweede jaar in staat om volledig tot de oorzaak van de onderliggende vraag van de cliënt door te dringen. In het tweede jaar zul je daarom nog intensiever werken met cliënten.

Modules:

Het tweede jaar is net als het eerste jaar opgebouwd uit 10 modules, welke hieronder worden toegelicht:

Module 1: werken met chakra’s en de aura en ego versus het Zelf

In module 1 gaan we verdiepen in de chakra’s en de aura. We gaan hier uitgebreid mee oefenen, met het scannen; wat kom je tegen? En natuurlijk ook het behandelen hiervan, wat heeft een chakra nodig om in balans te komen? Welke verbanden zie je tussen de chakra’s? Welke psychosomatiek zit hierachter?  Hoe kun je een pendel inzetten om een chakra te scannen? Hierbij worden ook de intuïtieve vermogens ingezet om nog vollediger te kunnen afstemmen en daarop de behandeling aan te passen. In het tweede dagdeel gaan we de theorie behandelen omtrent het ego versus het Zelf. We gaan hier ook mee oefenen. Wanneer komt een reactie uit het ego? Wanneer spreek je volledig vanuit je kern/ je Zelf? Hoe kun je weer in je Zelf komen? En welke tools gebruik je hiervoor?

Module 2: versterken van jouw essentie / kern

In de tweede module gaan we het contact met de bron/essentie versterken. Hierin maken we gebruik van diverse technieken om de Masterenergie nog meer te centreren / te versterken. In het tweede dagdeel gaan we ons verder verdiepen in systemisch werken en worden de karakterstructuren in een theoriegedeelte uiteengezet. Welke overlevingsmechanismen heeft een cliënt? Waar kan ik een bepaalde karakterstructuur aan herkennen en hoe kan ik deze cliënt het beste benaderen, behandelen en hier bewust van maken? Ook coaching wordt verder verdiept en mee geoefend.

Module 3: werken met remedies en werking van intenties

In deze module gaan we in het theoriegedeelte in op de remedies van de transformatieset (introductie) en chakraset (verdieping), en overige remedies. Ook gaan we in op de werking van intenties. In het praktijkgedeelte gaan we hier uitgebreid mee oefenen. We gaan ervaren hoe je remedies in kunt zetten ter ondersteuning van de behandeling, maar ook van schaalwandelen. Schaalwandelen is ook een prachtige techniek om te gebruiken met transformatieprocessen en dit gaan we eigen maken. We gaan ook oefenen met het gebruik van intenties. Hoe werken intenties en hoe kan je, door ze in te zetten, nog meer kracht geven bij je behandeling?

Module 4: helen en afleggen van oude “sluiers”

In module 4 ga je oude pijnen uit het verleden helen en daarmee oude “sluiers” afleggen. Dit gaan we doen door met karmische patronen, vorige levens, synchroniciteit aan de slag te gaan. Welke thema’s draag je in dit leven mee vanuit vorige levens? Welke karmische patronen zie je steeds terugkomen en hoe kun je je hiervan losmaken? Verder gaan we in deze module vanuit puurheid en onbevangenheid terug naar basis, om weer helemaal met de magie van energie in aanraking te komen en daarmee terug naar je kern te gaan. Tevens gaan we (systeem) opstellingen begeleiden met het gebruik van edelstenen.

 Module 5: holistisch behandelen

In module 5 besteden we aandacht aan het holistisch behandelen. Dat betekent dat we in het theoriegedeelte alle niveaus uiteenzetten;  fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. Per niveau gaan we dan ook uiteenzetten welke symptomen er zijn en hoe je op elk niveau kunt behandelen. Aan het einde van de dag gaan we alles combineren zodat het een holistische behandeling wordt. Hierbij maken we ook gebruik van een edelstenenset die speciaal voor een holistische behandeling. Bij het mentale niveau nemen we een techniek extra onder onze aandacht: de MIR-methode. Deze kan je helpen om je nog meer los te maken van belemmeringen in je.

Module 6: verdieping in diverse aanvullende technieken

Bij deze module zijn we net over de helft van het aantal modules van leerjaar 2 en dat betekent dat we, net als bij leerjaar 1, we verdieping gaan vinden in diverse aanvullende technieken. Dat betekent voor de dag het volgende; we gaan ons verdiepen in het behandelen met edelstenen, oefenen met visualisaties en behandelen met klankschalen en koshi’s. Uiteraard wordt in een theoriegedeelte de nodige informatie besproken. We gaan in deze dag ook leren werken met visualisaties. Er worden meerdere visualisaties aangereikt waarmee we ook in de praktijk gaan oefenen.

Module 7: verlieskunde, rouwverwerking en schaduwzijde

In deze module gaan we in op verlieskunde. Hierbij komt rouwverwerking naar voren, omgaan met een chronische ziekte en omgaan met terminale cliënten. Daarnaast gaan we aan de slag met onze schaduwzijde en gaan we behandelen met gidsen. De tafelbehandeling en coachen wordt ook weer verder verdiept.

Module 8: loslaten van sluiers en ontdekken wie je werkelijk bent

In module 8 gaan we sluiers op een dieper niveau dan we gewend zijn, loslaten. We gaan een diepe loslaattechniek in combinatie met heling leren. Daarnaast gaan we in deze module ontdekken wie we in de diepte zijn. We verbinden ons helemaal met de essentie / Zijn en leren “gewaar te zijn”. Hierbij maken we o.a. ook gebruik van opstellingen.  In het tweede dagdeel gaan we het hebben over het starten van een praktijk en bespreken we tevens alle benodigdheden / voorwaarden.

 Module 9: Holistisch consult van A-Z middels praktijkexamen

Op deze dag valt het praktijkexamen. Dat houdt in dat je een holistisch consult geeft van 1 uur aan een medestudent. Je krijgt hierin feedback van de docent, een examinator en je oefencliënt. Daarnaast ben je zelf ook bij een andere medestudent de oefencliënt voor de praktijkexamen. Hierin breng je ook een gerichte hulpvraag in. Op de dag zelf krijg je ook direct te horen hoe de praktijkexamen is gegaan. Het is een prachtige leerzame dag, waarin wij gaan kijken hoe we jou kunnen helpen nog meer in je authenticiteit te komen en vanuit je kracht te kunnen zijn wie je bent. Je mag alle technieken, vaardigheden die je hebt geleerd en alle benodigde combinaties intuïtief gebruiken, zodat je als aanstaand Holistisch therapeut een volwaardig holistisch consult kunt neerzetten. 

Module 10: retraite dag en afronden opleiding

De laatste dag van de opleiding brengen we grotendeels in stilte door. Dit om alles in de diepte compleet te integreren en volledig in je Zelf, de essentie te zijn. We besteden uiteraard aandacht aan het afronden van de opleiding, en we vieren dit!!! Ook komen de vervolgmogelijkheden aan de orde.

*Na de opleiding zal er 4 a 5 keer per jaar bijscholingsdagen verzorgd worden, waarvoor je je kunt inschrijven indien je dat wilt. Hierbij heb je nog mogelijkheden om te oefenen, ervaringen uit te wisselen en zullen nieuwe thema’s / technieken, aanvullende kennis aan bod komen. Deze bijscholingsdagen zijn erkend door de KTNO en gelden ook als bijscholingspunten.
Ook kun je, als je dat nog niet hebt gedaan, besluiten om je in te schrijven voor de opleiding tot Reiki Trainer.

Welke literatuur wordt verplicht gesteld in het 2e jaar?
 • Walter Lubeck – De mooiste Reiki technieken
 • Mooji – Nog voordat ik ben
 • Barbara Ann Brennan – bronnen van licht
 • Wibe Veenbaas- De Maskermaker
 • Riekje Boswijk-Hummel - Liefde in Wonderland
 • Jack Angelo - Helende Krachten
Wat aanbevolen wordt:
 • Wibe Veenbaas - Vonken van Verlangen
 • Gangaji - Jij bent Dat
 • Gangaji - Vrijheid en overgave
 • Hazel Raven - De helende kracht van kristallen
Wat kun je verwachten na de opleiding tot Holistisch Therapeut?

Eindtermen na de opleiding tot Holistisch Therapeut

 • Je hebt je nog verder verdiept in Reiki en nog meer kennis opgedaan. Je bent in staat een complete Reiki behandeling te geven en kunt jezelf met recht een ervaren Reiki behandelaar noemen.
 • Je kennis en ervaring ten aanzien van Magnetiseren en healing is enorm toegenomen en kun je op een intuïtieve manier inzetten.
 • Je bent in staat de juiste hulpvraag te formulieren en gericht op de oorzaak te behandelen.
 • Je kunt een holistische behandeling / consult van A-Z geven, waarbij je alle vakinhoudelijke technieken en kennis vanuit je intuïtieve vermogens in kunt zetten.
 • Je kunt cliënten in de basis begeleiden in de MIR methode.
 • je hebt geleerd hoe je remedies, klankschalen, visualisaties, inzichtkaarten, systemisch werk en opstellingen en edelstenen op een integratieve manier kunt zetten tijdens een consult.
 • Je kunt op een diep niveau loslaattechnieken en coaching inzetten zodat je cliënt de “sluiers” af kan werpen en zo de cliënt in zijn volledige kracht, vrijheid en liefde kan zijn.
 • Je hebt goede kennis van: karakterstructuren en hebt ze zelf ervaren.
 • Je hebt nu een duidelijk objectief beeld wat je in het contact met cliënten kunt tegenkomen en hoe je ermee zonder oordeel om kunt gaan.
 • Je hebt je 2 jaar intensief bezig gehouden met jezelf te leren kennen en kunt vanuit de essentie handelen.