Antonie van Brussel, Vught

AntonieIn september 2016 ben ik begonnen met de opleiding van Holistisch therapeut bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Marjolein Berendsen geeft deze opleiding. Marjolein is een fantastische, warme en krachtige vrouw waar ik me veilig en fijn bij voel en waar ik mezelf op holistisch gebied verder kan ontwikkelen. Marjolein is professioneel, gedreven en geeft op een hele inspirerende en boeiende manier de lessen. Het is een powervrouw! Het is een hele praktische opleiding. De stof die we krijgen aangereikt is super boeiend en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende les.

Het 1e jaar zit er bijna op en ik heb super veel zin in het 2e jaar. Ik ben onbevangen aan deze opleiding begonnen en ik ben inmiddels aan mijn innerlijke reis begonnen. Dit is een geweldige ervaring. In deze opleiding  wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam en geest en kijk je naar het geheel. Alles is met elkaar verbonden. Het is belangrijk om vanuit verschillende disciplines naar een klacht te kijken. Dit is heel mooi en boeiend om te doen. Je leert op een hele andere manier naar iets te kijken. Tijdens de lessen leer je verschillende methodes en krijg je tools aangereikt voor je ‘gereedschapskist’. We hebben een hele mooie en warme groep waarin ik totaal mezelf kan zijn. We oefenen veel met elkaar en dalen af in ons eigen lichaam en in onze eigen gedachten en emotie. Je leert kijken naar de spiegels van je ziel. Dit is soms heel confronterend maar heel mooi en interessant. Ik vind het heel mooi om vanuit fysieke klachten verbanden te leggen op energetisch (chakra / aura / organen) spiritueel, emotioneel en mentaal niveau. 

Reiki loopt als een rode draad door de opleiding. We mediteren veel en via online oefeningen kun je thuis ook oefenen. Wat een mooie reizen heb ik al gemaakt en wat ben ik dit jaar spiritueel gegroeid! Steeds meer ben ik in staat om lagen van de ui af te pellen. Ik heb weer verbinding met mijn innerlijke kind gekregen en heb enorm veel inzichten gekregen dit jaar. Ik heb mijn oogkleppen af durven doen en kan inmiddels op andere manieren naar dingen kijken en met situaties omgaan. Ik wil in de toekomst heel graag mensen gaan helpen om dezelfde reis te maken. Ik wil mensen graag helpen weer in hun kracht te komen.